17.03.2018 08:40

"Kodols" iesaka: Patīkamas atlaides un Velingtona gardais pīrāgs

Autors  Liene Ozola, Gita Čaupale
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Patīkamas atlaides un Velingtona gardais pīrāgs arhīvs

Pagājušā gada nogalē beidzot nolēmu nokārtot "Ģimenes karti 3+", kas ir paredzēta ģimenēm ar trim un vairāk bērniem (arī tad, ja bērni sasnieguši pilngadību, bet turpina mācīties).

Šā gada sākumā karti saņēmu un tagad e-pastā regulāri tieku informēta par uzņēmumiem, kuri piedāvā atlaides kartes īpašniekam. Un varu teikt, ka diezgan bieži to esmu jau izmantojusi. Pēdējā reize bija, pērkot biļetes uz izrādēm Latvijas Nacionālajā operā. Uzreiz gan jāteic, ka kartes īpašniekam netiek piedāvātas atlaides uz visām izrādēm, taču atlaižu piedāvājums tiekot mainīts un papildināts.

Šoreiz izvēlējos pirkt biļetes uz izrādi "Turaidas Roze". Bija patīkami, ka 45 eiro vietā par trim biļetēm varēju maksāt tikai 22,50 eiro. Nospriedu, ka apmēram tikpat maksāju par kino biļetēm.

Iesaku visiem, kuriem šāda ģimenes karte pienākas, to izgatavot (par to nav atsevišķi jāmaksā) un saņemt patīkamas atlaides gan degvielas uzpildes stacijās, gan atpūtas pasākumiem, mācībām un citām ģimenes vajadzībām.

Velingtona gardais pīrāgs

Sastāvdaļas: 1 vidēja lieluma sīpols, 1 burkāns, 1 selerijas kāts, 1 kartupelis, 2 ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 4 rozmarīna zariņi, 1 liela ola, 500 g maltas liellopu gaļas, sāls, pipari pēc garšas, 500 g kārtainās mīklas.

Pagatavošana
:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 1750C temperatūrai. Kartupeli un burkānu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Mazos gabaliņos sagriež arī sīpolu un seleriju. Visus dārzeņus liek pannā, kopā ar rozmarīnu, cep aptuveni 8 minūtes.

Ceptos dārzeņus pilnībā atdzesē, samaisa ar malto gaļu, pieber sāli un piparus pēc garšas. Pievieno pusi sakultas olas, samaisa.

Mīklu izrullē taisnstūra veidā, liek gaļas pildījumu desas formā, mīklas malas ieziež ar olu, satin visu garā ruletē. Ruletes malas aiztaisa un liek veidnē, noziež ar sakultu olu, cep krāsnī 1 stundu, kamēr kļūst zeltaina.

Velingtonu pasniedz ar mērci pēc izvēles.