Drukāt šo lapu
18.11.2017 15:17

"Kodols" iesaka. Dodamies uz gaismas festivālu

Autors  Ģirts Kondrāts, Ramona Ļucāne
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka. Dodamies uz gaismas festivālu Valsts kanceleja un arhīvs

Novembrī, kad pavisam noteikti pietrūkst vasaras saules gaismas un siltuma kārtējo reizi valsts svētku nedēļā Rīgā atgriežas gaismas festivāls "Staro Rīga 2017". Šoreiz tā tēma ir "Uz zvaigznēm".

Pats festivāls notiek jau desmito reizi. Ik vakaru trīs dienas līdz 20. novembrim dažādās vietās Rīgā būs apskatāmi 35 gaismas objekti. Spriežot pēc nosaukumiem, piemēram, "CeļoJumts" Biržas ēkas iekšpagalmā vai itāļu autoru "Lāzeru simfonija" Mazās Pils ielas 17 pagalmā, vai afrikāņu Bdvindi gaismas maskas, kas skatāmas un klausāmas kopā ar skaļi mūziku Kronvalda parkā, liek domāt, ka vakara pastaiga pa galvaspilsētu būs interesanta.

Jo vairāk tāpēc, ka projekta "Astroface" veidotāji sola nebijušu iespēju redzēt savu atspulgu zvaigznāju veidolā.

Kad kaut ko kārojas

Dažreiz gadās, ka kārojas kaut kā salda, piemēram, kūkas. Taču skaidrais saprāts, proti, tas, ka visa kūka netiks notiesāta un beigās nāksies to izmest ārā, neļauj to pirkt. Pastāv ātra un vienkārša izeja – ātrā cepumu kūka. To var pagatavot tieši tik lielu, cik skaidri zini, ka apēdīsi.

Kūkai nepieciešami "Selgas" cepumi ar vaniļu, krējums, šokolāde, nedaudz piena un kāds skābens ievārījums – ķiršu vai plūmju.

Pirms sākat kārtot cepumu kārtas šķīvī, cepumi jāiemērc pienā, lai kūka nebūtu sausa, taču nedrīkst ļaut cepumiem arī pārāk samirkt, tāpēc pienā tos mērc pa vienam un tieši pirms likšanas uz šķīvja. Starp cepumu kārtām liek krējumu, nākamajā – ievārījumu. Kūku kārto tik augstu, cik pašam kārojas. Beigās izkausē šokolādi un uzlej to pēdējai cepumu kārtai pa virsu.

Man parasti nav pacietības gaidīt, kamēr garšas tā kārtīgi "sakožas", tāpēc es ēdu kūku jau pēc pusstundas, taču pacietīgākie var ļaut tai ievilkties ilgāk, tad tā būs mīksta un ļoti garda.