Drukāt šo lapu
14.09.2017 13:32

"Kodols" iesaka: bohēma un virši

Autors  Ieva Karlsberga, Silvija Sadovska
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: bohēma un virši publicitātes

Pagājušajā nedēļā Rīgā, VEF radošajā kvartālā, durvis vēra radošās apvienības "Skudras Metropole" neparastā un pieprasītā "Kafejnīca ar noteikumiem". Šī ir jau trešā šā projekta daļa, tāpēc iemantojusi atpazīstamību un ir tik pieprasīta, ka ne visi, kas vēlējās, tika uz iepriekšējām divām projekta daļām.

Šoreiz tā ir iespēja baudīt maltīti mākslinieciski un krāsaini – kā jau rudenim pieklājas –, jo rudens atver durvis uz krāsu pasauli, iekrāsojot dabu, maltīti un cilvēku attiecības. Tāpēc arī apmeklētāji nonāks mākslinieku darbnīcā un varēs nobaudīt batikotu zupu, ēdamas gleznas, limonādi, kas maina krāsu, bohēmisku kafiju un citus gardumus.

Katrs varēs iejusties mākslinieka lomā, šķiesties ar krāsām un veidot pats savus mākslas darbus (ēdamus, protams). Darbnīcā valda bohēma un pozē kaili modeļi...

Baudīt kafejnīcas gaisotni un piedāvājumu ļauts pusotru stundu, un tajā iespējams nokļūt, tikai piesakoties pa tālruni 25452415.

Uz Salaspili – raudzīt dālijas un viršus

Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī ir skaists visu gadu, bet tieši tagad – rudenī – tas ir īpaši krāšņs, jo zied dālijas un nupat uzziedējuši virši. Kas var būt labāks par brīvdienu pastaigu pa īpašo viršu taku, kur var vērot neskaitāmās pasteļtoņu variācijas?

Protams, pie viena var vēlreiz izstaigāt dārza oranžēriju, kur šobrīd var aplūkot arī Ikšķiles biedrības "Rasas krāsas" izglītības centra vasaras darbnīcu dalībnieku izstādi "No rudzupuķēm līdz zvaigznēm".

Papildus ziedu, augu un viršu skaistuma baudīšanai 16. septembrī Salaspils Botāniskajā dārzā var apmeklēt tradicionālo stādu gadatirgu "Vitamīnu diena". Tajā pulcēsies tirgotāji no visas Latvijas, tāpēc atrast lietderīgas preces varēs gan dārza kolekciju papildināšanai, gan arī uzturēšanai un kopšanai.