Drukāt šo lapu
27.05.2017 08:48

"Kodols" iesaka. Romantika un spēle vienuviet

Autors  Ieva Karlsberga, Marta Dzintare
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka. Romantika un spēle vienuviet publicitātes

Ja šajā skaistajā pavasarī pietrūkst romantikas, prieka, nebēdnības un pārsteigumu, iesaku doties uz Botānisko dārzu Rīgā, kur Gundegas Skudriņas komanda līdz nepazīšanai pārvērtusi senu siltumnīcu, radot zaļojošu oāzi pulsējošas pilsētas sirdī – "Kafejnīcu ar noteikumiem".

Kafejnīcas vadmotīvs ir spēle, kad gan ēdieni, gan dzērieni tiek piedāvāti ar spēles elementiem. Un jautri ir gan lieliem, gan maziem. Piemēram, ēdot zupu, var klausīties varžu kurkstēšanā, bet, lai tiktu pie uzkodas, tā pašam jāizveido dobītē ar dārzeņiem un gliemežiem. Lai tiktu pie deserta, vispirms jāuzspēlē riču raču.

Turklāt tas viss kā pasakā – saules zaķi met kūleņus, vardes kurkstēdamas airē pa dīķīšiem un putniņi, sasēduši zaļumos, vītero pavasarīgus meldiņus. Īsi sakot, šī ir kafejnīca, kas piedāvā baudu ne tikai vēderam, bet arī dvēselei. Un atklāšu noslēpumu – par pavisam pieņemamu cenu. Bonusā – Botāniskā dārza apmeklējums laikā, kad tur zied magnolijas.

Atsaucoties uz lielo pieprasījumu, "Kafejnīcas ar noteikumiem" darbības laiks pagarināts līdz 5. jūnijam, bet tajā var iekļūt, tikai iepriekš rezervējot galdiņu (tālrunis 27898129).

"Upes dzīve" – noskaņu mūzika ar vēstījumu

Šoreiz ieteikšu mūzikas albumu, kas savu vērtību nav zaudējis kopš izdošanas brīža 2006. gadā. Albuma nosaukums ir "Upes dzīve", un to radījusi muzikālā apvienība "Kopēja izteiksme".

Dziesmu autori ir albuma soliste Līga Priede un Jānis Brūveris. Albuma tapšanā piedalījušies arī Normunds Šnē un Raimonds Tiguls.

Dziesmas stāsta par sievietes dzīvi. Līga Priede to raksturojusi šādi: "No piedzimšanas brīža – cauri sapņiem iet pretī nezināmajam – nezaudējot spītu – iepazīt dzīves skarbumu – apstāties – ieraudzīt pasauli – iekārot aizliegto – iepazīt mīlestību – nostāties pāri visam. Apreibt no dzīves skaistuma. Un pateicībā lūgt Dievu..."

Līgai Priedei ir pasakaina balss, un bildēs redzams, ka albuma tapšanas laikā dziedātāja bijusi bērniņa gaidībās. Tas albumā iekļautajai šūpuļdziesmai piešķir īpašu noskaņu. Manā skatījumā, "Upes dzīve" ir viens no latviešu mūzikas slēptajiem dārgakmeņiem, jo plašu popularitāti albums nav iemantojis.