Drukāt šo lapu
30.04.2017 09:11

"Kodols" iesaka: Putni un komentāri datorā

Autors  Ģirts Kondrāts, Kristīne Prohorova
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Putni un komentāri datorā ekrānšāviņš no youtube.com

Ir cilvēki, kuri ar binokli vai fotoaparātu rokās dodas uz mežiem, pļavām un purviem, lai klātienē pētītu zvēru un putnu dzīvi. Taču ir arī tādi, kas labprātāk dzīvo dabu vēro televizorā un datora ekrānā.

Laba iespēja šajā ziņā ir portāls "Dabasdati.lv", kas jau vairākus gadus piedāvā iespēju ar videokameru palīdzību redzēt, kas notiek Latvijas putnu ligzdās. Šogad tās ir jūras ērgļu, zivju ērgļu, melnā stārķa, vistu vanaga un ūpja ligzdas.

Notiekošajam putnu ligzdās ir arī savi komentētāji, kurus labāk būtu saukt par novērojumu pierakstītājiem. Ieslēdziet datoru, pavērojiet putnus, palasiet komentārus un sapratīsiet, ka esat pievienojušies vienai no vispozitīvākajām kopienām, kāda vien iespējama.

Laiks Ziedonim!

"Es izlūdzos vienu brīdi miera šajā ņirboņā, apstāšanās brīdi, vienu sastinguma brīdi."

Sen nebiju lasījusi Ziedoni... Brīvdienās pāršķirstīju krājumiņus, kas man mājās, palasīju internetā pieejamo un jau kuro reizi sapratu, cik viss, ko viņš teicis, ir aktuāls un līdz sirdij trāpīgs joprojām. Mūžīgs. Atkal ir spēks gaidīt pavasari – ziedoņa laiku, Ziedoņa laiku.

"Es nežēlojos. Dzīvi jāņem smejot. Tik, cik tā iemirdzas. Kā garāmejot."

"Radi savu pasauli! Šī pasaule cilvēkam ir par lielu. Radi savu mazo!"

"Lai tiktu tuvāk, ir jāiet klāt, nevis jāgaida šurpnākam."

"Uzvelciet baltu kreklu, kamēr jūs esat jauni. Un rociet zemi. Rociet zemi, kā neviens pirms jums to nav racis. Pasaule ir siltuma izslāpusi. Bet mīlestību līdz vecumam saglabā retais. Jums ir siltas rokas, bet kādam nosalušas. Kurš kuram pieies pirmais?"

3. maijs ir Imanta Ziedoņa dzimšanas diena. Tādēļ – laiks Ziedonim! Pārlasiet, izlasiet un atklājiet ko jaunu, paņemiet sev mazliet no Ziedoņa!