Drukāt šo lapu
04.07.2015 15:45

Inventarizācija bumbu spēlēs

Autors  Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inventarizācija  bumbu spēlēs arhīvs

Jūlija sākums varētu nešķist piemērotākais laiks apcerei par Pierīgas sporta spēļu komandu rezultātiem aizvadītajā sezonā, jo kopš tā laika jau daudz ūdens, tā teikt, aiztecējis. Taču jāņem vērā, ka vēl pāris mēnešu, un karuselis sāks griezties no jauna, bet līdz tam – komandu komplektācija, naudas meklēšana, sporta zāļu sarunāšana un vēl nezin cik organizatorisku pasākumu, lai nākamajā sezonā viss ritētu gludi.


Pirmais secinājums – Pierīgā nav nevienas sporta spēļu komandas, kam varētu piedēvēt profesionāla sporta statusu un ambīcijas vismaz Eiropas mērogā. Kas nav ne labi, ne slikti, jo cik gan tādu klubu visā Latvijā ir. Neaizmirstot par amatieru un vietēja mēroga turnīriem, Pierīgas komandu līmeņa noteikšanai tad nu nākas lūkoties valsts čempionātu virzienā.

Ar Latvijas čempionāta sudraba medaļām otro gadu pēc kārtas var rotāties dāmu florbola kluba "Ķekava" spēlētājas. It kā cienījamā ceturtā vieta ir kluba "Ķekavas Bulldogs" florbolistēm, taču jāņem vērā, ka vairāk par četrām komandām šosezon čempionātā arī nebija.

Pēc titulētā florbola kluba "Ķekava" izstāšanās vīru turnīrā novada goda aizstāvēšana palika "Ķekavas Bulldogs" kluba ziņā, un nosargāta vieta virslīgā iesākumam nav tas sliktākais rezultāts. Tāpat kā Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komandas iekļūšana ceturtdaļfinālā un cienīgas pretestības izrādīšana vēlākajiem čempioniem no Cēsīm.

Pēdējos gados jau teju par tradīciju bija kļuvis Latvijas dāmu handbola sezonu ar zelta medaļu pasniegšanu noslēgt Ulbrokā, taču šoreiz Stopiņu novada komandas handbolistes, visu sezonu aizvadot bez divām no savām labākajām spēlētājām, pirmo reizi sešu gadu laikā palika bez medaļām – ceturtās. Toties progresēja Salaspils sporta skolas jaunās handbolistes. Savukārt vīru komandas no Ulbrokas, Vangažiem un Salaspils nebija īpaši veiksmīgas arī pirmās (pēc ranga otrās) līgas turnīrā.

Volejbolā otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionāta bronzas medaļas grūtā cīņā izcīnīja sporta kluba "Babīte" volejbolistes. Vīriem gāja grūtāk – pēc ranga otrajā spēcīgākajā Nacionālajā līgā volejbola klubs "LSPA/Stopiņi" un Mārupes sporta centra komanda izstājās jau ceturtdaļfinālā. Šosezon bez godalgām Latvijas mēroga turnīros palika arī basketbolisti – Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā ceturtie palika mārupieši, bet trešajā līgā carnikavieši (Siguldas un Saulkrastu komandas līdz pusfinālam
netika).

Summā aina nav ne īpaši rožaina, ne īpaši bēdīga. Toties ir pamats optimismam. Ja reiz Pierīga uzvar Latvijas "demogrāfijas čempionātā", gan jau uzvarēs arī sporta laukumos. Par ko noteikti gādās panākumus valsts mērogā jau guvušie mazie Ķekavas un Stopiņu florbolisti, Babītes futbolisti un Olaines futbolistes, Salaspils handbolistes, Zvejniekciema volejbolistes un Ādažu basketbolisti.