Drukāt šo lapu
16.02.2012 10:30

Ar skaisto un veselīgo valdzinās tūristus starptautiskā izstādē

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Daba, aktīvā atpūta un kūrortārstniecība ir tēmas, ar ko Jūrmalas un Siguldas novada pašvaldības un komersanti centīsies iekarot tūristu sirdis no Eiropas un Krievijas.

Tūrisma izstāde «Tourest» notiks no 17. līdz 19.februārim Tallinas Izstāžu centrā, un izstādē piedalīsies arī Siguldas novada un Jūrmalas pašvaldības un vietējie komersanti.

Siguldas pašvaldība sadarbībā ar pilsētām un novadiem, kas atrodas Gaujas Nacionālā parka (GNP) teritorijā (Līgatne, Cēsis, Amata, Pārgauja, Valmiera) izveidojušas 15 kvadrātmetru lielu stendu, kura sienas rotā liela, gara, horizontāla Mazās Velnalas fotogrāfija.

«Mēs saprotam, ka starptautiskajos tirgos viena pilsēta vai viens novads ir mazāk saistošs nekā plašāks reģions ar vairāk iespējām redzēt, piedalīties un baudīt. Mēs vēlamies piesaistīt tūristus no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas, Vācijas, Polijas un Zviedrijas», apriņķim.lv paskaidro Laura Konstante, «Siguldas Tūrisma attīstības aģentūras» direktore, «tas bija izaicinājums – sešām pašvaldībām vienoties par kopīgo GNP ideju, jo katram novadam un pilsētai ir vairākas būtiskas lietas, ko izcelt un parādīt. Domājām par tūristiem un visa GNP reģiona konkurētspēju, kas ir prioritāte Tallinas starptautiskā tūrisma izstādē. Mūsu mērķis - panākt, lai Gaujas Nacionālais parks kļūst par trešo populārāko tūrisma objektu pēc Rīgas un Jūrmalas.»

GNP stends pirmo reizi bija apskatāms Latvijā izstādē «Balttour 2012». Tallina ir pirmās ārzemes, kur Sigulda un citas pašvaldības piedalīsies ar GNP konceptu, kura sagatavošana izmaksāja apmēram 30 000 latus.

«Izstādei «Tourest» gatavojāmies no vasaras. Stendā atrodas brīvstāvoši dizaina burti GNP, uz kuriem tiks izvietoti Gaujas Nacionālā parka materiāli, un liels 3 metrus garš kartona lācis», izveidoto stendu raksturo L. Konstante.

Jūrmala «Tourest» izstādē, kas katru gadu pulcē apmēram 23 000 apmeklētāju, piedalīsies ar stendu «Kūrortārstniecība Latvijā. Jūrmala», piedāvājot pakalpojumus masāžās, ūdensdziedniecībā un veselīgā atpūtā.

Stends izveidots, Jūrmalas pilsētas domei sadarbojoties ar Latvijas kūrortpilsētu asociāciju un uzņēmējiem, un tajā būs pārstāvētas Jūrmalas kūrortviesnīcas «Pegasa pils», «Hotel Jūrmala Spa» un viesnīca «Lielupe», kā arī Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija.

«Kūrortārstniecība Latvijā. Jūrmala» ir 12 kvadrātmetru plašs stends, kas akcentē dabīgos faktorus kā veselīgas ārstniecības pamatu. Dabīgā ārstniecība ir svarīgs tūrisma produkts un mēs te redzam sekmīga biznesa nākotni», ir pārliecināta Jūrmalas Domes tūrisma vecākā speciāliste Aleksandra Stramkale.

50 procentus finansējumu Gaujas Nacionālajam parkam un Jūrmalai piešķīrusi «Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra» pēc veiksmīgi aizstāvēta projekta. Otru finansējuma pusi sedz paši izstādes dalībnieki. Ar GNP stendu Sigulda un citas pašvaldības piedalīsies starptautiskās izstādēs Lietuvā, Somijā, Krievijā, Vācijā, Polijā un Zviedrijā.