Drukāt šo lapu
14.02.2012 11:20

«BalticBike» veidos jaunas velonovietnes

Autors  aprinkis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pašapkalpošanās velonoma «BalticBike» izsludina konkursu «Par tiesībām izvietot «BalticBike» velosipēdu novietnes» Rīgā un aicina pieteikties zemes īpašniekus.

Sākotnēji «BalticBike» velosipēdi populāri bija tūristu vidū, bet ar laiku tie kļuvuši par nozīmīgu zaļu pārvietošanās veidu arī vietējiem iedzīvotājiem. «2011.gadā velosipēdu iznomāšanas skaits, salīdzinot ar 2010.gadu, ir trīskāršojies - tie iznomāti 15 tūkstoš reižu. Līdz ar to zemju īpašnieki, piedāvājot apmēram 4 līdz 10 kvadrātmetrus zemes velo novietnei, var piesaistīt tūristus un pilsētas iedzīvotājus kā potenciālos klientus viņu biznesam – kafejnīcai, bāram, restorānam, veikalam vai viesnīcai,» uzskata Martins Gauss, airBaltic izpilddirektors.


Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 2012.gada 14.marts. Plašāka informācija pieejama www.BalticBike.com.

«BalticBike» velosipēdi pašlaik pieejami 19 novietnēs – 16 vietās Rīgā un trīs Jūrmalā. Pērn līdz 70% pieauga vietējo iedzīvotāju īpatsvars, kas izmanto velosipēdus. Tas norāda uz jaunu tendenci, jo 2010.gadā «BalticBike» velosipēdi bija vienlīdz populāri kā starp ārvalstu tūristiem, tā Rīgas un Jūrmalas iedzīvotājiem, uzskata uzņēmuma pārstāvji. Tas liecina, ka, pateicoties konkurētspējīgai velosipēdu nomas maksai 70 santīmi stundā, «BalticBike» velosipēdu kā alternatīva pārvietošanās līdzekļa popularitāte Rīgas un Jūrmalas iedzīvotāju vidū pieaug. Pašapkalpošanās velonoma «BalticBike» pieder valsts aviokompānijai «airBaltic».