Drukāt šo lapu
19.07.2018 15:23

"Rimi Latvia" pamazām atteiksies no zīmola "Supernetto" veikaliem; tos pārveidos par "Rimi Mini" veikaliem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Rimi Latvia" pamazām atteiksies no zīmola "Supernetto" veikaliem; tos pārveidos par "Rimi Mini" veikaliem publicitātes

Mazumtirgotājs "Rimi Latvia" pamazām atteiksies no "Supernetto" zīmolu veikaliem, aizstājot tos ar "Rimi Mini", intervijā aģentūrai LETA sacīja "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

"Jau jūlijā intensīvi sāksim īstenot programmu, kuras rezultātā nākamā gada laikā veikali ar "Supernetto" zīmolu Latvijā vairs nebūs un notiks pakāpeniska šo veikalu pāreja uz "Rimi Mini" zīmolu," teica Turlais.

Viņš norādīja, ka līdz šim jau vairāki "Supernetto" veikali ir pārveidoti par "Rimi Mini" veikaliem. "Pēdējo trīs vai četru gadu laikā mēs ļoti lēnā tempā esam pārveidojuši kādus desmit ["Supernetto" veikalus], tostarp Ventspilī, Siguldā, Daugavpilī, Rīgā. Daudzi vienkārši to nav pamanījuši, jo dažādas pārveides no viena formāta uz citu savā veikalu tīklā veicam regulāri. Tā, piemēram, kāds supermārkets var pārtapt par hipermārketu, ja redzam pircēju pieprasījumu konkrētajā pilsētā," stāstīja "Rimi Latvia" vadītājs.

Tāpat Turlais atzīmēja, ka "Rimi Mini" veikalos apvienotas "Rimi" un "Supernetto" iezīmes. ""Supernetto" veikalā un zīmolā bija daudz labu lietu, un mēs mēģinām daļu pārlikt "Rimi Mini". Tātad tas, kas ir "Supernetto" un kas līdz šim bija "Rimi Mini", mazliet transformējas. Mēs ņemam labāko no "Rimi" zīmola, labāko no "Supernetto" zīmola un veidojam jaunu formātu. Piemēram, jaunajos "Rimi Mini" veikalos esam saglabājuši 600 "Supernetto" pircēju iemīļotākās preces par tādām pat cenām, kādas tās bija "Supernetto" veikalos. Savukārt no "Rimi" puses pievienojam nelielu ceptuvi, būtiski paplašinām augļu un dārzeņu sortimentu. "Rimi Mini" turpināsim realizēt arī atsevišķas akcijas, ko bija iecienījuši "Supernetto" pircēji," viņš teica.

Turlais norādīja, ka "Rimi Mini" būs produkti gan no "Supernetto", gan no "Rimi" sortimenta.

"Tur būs elementi no abām pasaulēm - daļa "Supernetto" sortimenta ar visām "Supernetto" cenām, daļa - no "Rimi". Mēs miksējam kopā abas pasaules vienā. Būtībā tas nav ne vecais "Supernetto", ne vecais "Rimi" - tas ir kaut kas mazliet jauns. Katrā veikalā jau aptuveni divus gadus veicām ļoti dziļus un apjomīgus patērētāju pētījumus, un no tiem mēs ļoti daudz arī secinājām, veidojot šo jauno formātu. Pētījumu dati liecināja, ka liela daļa "Supernetto" pircēju uzsvēra, ka viņiem veikalos pietrūkst plašāka sortimenta. Šobrīd pirmo pilotveikalu rezultāti apliecina šo tēzi - pārveidotajos "Rimi Mini" veikalos ir būtiski palielinājies segments - ģimenes ar bērniem, kas arī ir viena no būtiskākajām "Rimi" mērķauditorijām," viņš sacīja.

"Rimi Latvia" informēja, ka līdz 2019. gada beigām 38 "Supernetto" veikalus visā Latvijā plānots pārveidot par "Rimi Mini". Tādējādi "Rimi Latvia" veikalu tīklā no nākamā gada būs četru dažādu formātu veikali - "Rimi Hyper", "Rimi Super", "Rimi Express" un "Rimi Mini". "Rimi Latvia" šogad turpinās investēt arī "Rimi Hyper" formāta attīstībā - kompānija jau modernizējusi un pārbūvējusi astoņus hipermārketus, piemēram, "Rimi Hyper" tirdzniecības centros "Spice" un "Damme".

Saskaņā ar "Rimi Latvia" sniegto informāciju, patlaban "Rimi Latvia" tīklā ir 123 piecu formātu veikali - 32 "Rimi Hyper", 29 "Rimi Super", 19 "Rimi Mini", 38 "Supernetto" un pieci "Rimi Express". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.