Drukāt šo lapu
19.07.2018 09:18

Zivsaimniecībā un akvakultūrā dažādos pasākumos būs pieejams vairāk nekā 23 miljonu eiro atbalsts

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zivsaimniecībā un akvakultūrā dažādos pasākumos būs pieejams vairāk nekā 23 miljonu eiro atbalsts arhīvs

No šā gada 20. augusta līdz 14. decembrim uzņēmēji Eiropas Savienības Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai ietvaros varēs pieteikties atbalsta saņemšanai dažādos atbalsta pasākumos zivsaimniecībā un akvakultūrā, kur kopējais pieejamais finansējums pārsniedz 23 miljons eiro.

Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda (EJZF) pasākuma "Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde" projektu iesniegumu kārtas kopējais publiskais finansējums ir astoņi miljoni eiro, aģentūra LETA uzzināja Lauku atbalsta dienestā (LAD). Pasākuma mērķis ir sekmēt ieguldījumus zvejas un akvakultūras produktu apstrādes sektorā - veicināt enerģijas taupīšanu, mazināt ietekmi uz vidi, uzlabot drošības, higiēnas, veselības un darba apstākļus, radīt jaunus vai uzlabotus produktus, jaunus vai uzlabotus procesus vai jaunas vai uzlabotas pārvaldības un organizācijas sistēmas.

Pasākumā "Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā" projektu iesniegumu kārtas kopējais publiskais finansējums ir astoņi miljoni eiro un tā mērķis ir palielināt akvakultūras uzņēmumu konkurētspēju un dzīvotspēju. Atbalstu piešķirs karpu, foreļu, zandartu, ālantu, sterletu, līdaku, līņu, samu, storu, pāliju, garneļu un vēžu audzēšanai.

Savukārt pasākumā "Tirdzniecības pasākumi" atbalsts paredzēts biedrībām, lai sekmētu jaunu tirgu apgūšanu, kā arī uzņēmumu un produktu sertificēšanu, produkcijas izsekojamību un marķējuma nostiprināšanu. Projektu iesniegumu kārtas kopējais publiskais finansējums ir viens miljons eiro.

Pasākuma "Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi" projektu iesniegumu kārtas kopējais publiskais finansējums ir 150 000 eiro. Pasākuma mērķis ir pārvaldības un konsultāciju pakalpojumu sniegšana akvakultūras audzētavām.

Turpretī pasākumā "Kontrole un izpilde" kārtas kopējais publiskais finansējums ir divi miljoni eiro, un tā mērķis ir atbalstīt zvejas kontroles, inspekcijas un izpildes sistēmas īstenošanai.

Pasākuma "Inovācija" iesniegumu pieņemšana notiek divās prioritātēs - "Veicināt videi ilgtspējīgu, resursu ziņā efektīvu, inovatīvu, konkurētspējīgu un uz zināšanām balstītu zvejniecību", kur publiskais finansējums ir divi miljoni eiro un prioritātē "Veicināt videi ilgtspējīgu, resursu ziņā efektīvu, inovatīvu, konkurētspējīgu un uz zināšanām balstītu akvakultūru", kur publiskais finansējums ir 1,6 miljoni eiro.

Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda pasākuma "Zvejas flotes modernizācija" apakšpasākumā "Veselība un drošība", kura mērķis ir atbalsts zvejnieku higiēnas, veselības, drošības un darba apstākļu uzlabošanai, kārtas kopējais publiskais finansējums ir 190 937 eiro.

Savukārt apakšpasākumā "Zvejas ietekmes uz jūras vidi ierobežošana un zvejas pielāgošana sugu aizsardzībai" kārtas kopējais publiskais finansējums ir 200 000 eiro. Pasākumā plānots sekmēt zvejas rīku selektivitātes uzlabošanu attiecībā uz zivju izmēru vai sugu, izmetumu izskaušana vai nevēlamās nozvejas apstrāde, kā arī zvejas rīku un nozvejas pasargāšana no aizsargājamiem zīdītājiem un putniem.

No 2018. gada 3. septembra līdz 2. oktobrim būs pieejams atbalsts pasākumā "Pievienotā vērtība, produktu kvalitāte un nevēlamu nozveju izmantošana" saldētu zvejas produktu uzglabāšanas kameru būvniecības, ierīkošanas, novietošanas, pārbūves un atjaunošanas izmaksām. Kārtas kopējais publiskais finansējums ir 7,395 miljoni eiro.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, ierodoties Lauku atbalsta dienestā personīgi vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā.