Drukāt šo lapu
06.07.2018 15:55

Aptauja: 80% Latvijas jauniešu uzskata, ka darba prakse dod iespēju iedziļināties profesijā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja: 80% Latvijas jauniešu uzskata, ka darba prakse dod iespēju iedziļināties profesijā pixabay.com

Vairums jeb 80% Latvijas jauniešu uzskata, ka darba prakse dod iespēju iedziļināties un iegūt pieredzi reālā darba vidē, liecina "SEB bankas" veiktā aptauja.

Savukārt 60% jauniešu uztver praksi kā iespēju satikt profesionāļus, kuri ir gatavi dalīties zināšanās, kā arī pārbaudīt, vai izvēlētā profesija ir piemērotākā.

Ņemot vērā minēto, "SEB banka" nākamnedēļ 12. jūlijā plkst. 11.00 brančotavā "Spārnos" Tērbatas ielā 28, Rīgā, rīkos diskusiju "#PārbaudiPraksē: Vai iedomas atbilst realitātei", kuras laikā tiks pārrunāti jautājumi, vai darba tirgū piedāvātās iespējas atbilst jauniešu vēlmēm, bet jauniešu prasmes – darba devēja gaidītajam, kā arī kāda nozīme darba praksei ir mūsdienās un cik svarīgi no darba devēja puses piedāvāt praksi ar pievienoto vērtību.

Pasākumā par mūsdienu jauniešu vēlmēm un vajadzībām darba vidē un praksē stāstīs Latvijas Universitātes profesore Zanda Rubene, par pašreizējo situāciju darba tirgū un prakses nozīmi jauniešu karjerā informēs portāla "prakse.lv" vadītājs Jānis Logins, bet "SEB bankas" inovāciju vadītājs Kārlis Karolis iepazīstinās ar programmu "youthLAB", kuras laikā jaunieši iejūtas start-up uzņēmēju lomā.

Vienlaikus televīzijas personība Lelde Ceriņa dalīsies pieredzē par praksē piedzīvoto un pirmajiem soļiem karjerā, bet "SEB bankas" "youthLAB" dalībniece Amanda Razma atklās, kāpēc izvēlējās praksi bankā un ko sagaida no programmas.

"SEB bankas" interneta aptauja veikta šā gada jūnijā, un tajā piedalījās 1080 jauniešu vecumā no 18 līdz 25 gadiem.