Drukāt šo lapu
22.06.2018 13:15

VID konstatē pārkāpumus vairāk nekā pusē darba devēju tematisko pārbaužu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VID konstatē pārkāpumus vairāk nekā pusē darba devēju tematisko pārbaužu arhīvs

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde šogad pirmajā ceturksnī veica 305 darba devēju tematiskās pārbaudes, 171 gadījumā konstatējot pārkāpumus, liecina VID informācija.

Tostarp 135 gadījumos konstatēts, ka no darba algām netiek pareizi aprēķināti un/vai maksāti nodokļi, 68 gadījumos atklāti pārkāpumi darba laika uzskaitē, 28 gadījumos VID nav sniegtas ziņas par darba ņēmēju kustību, bet 19 gadījumos konstatēti darbu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumi.

Savukārt 15 gadījumos VID iesniegtajā pārskatā "Ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī" konstatēta datu neatbilstība ar uzņēmuma grāmatvedības datiem, bet piecās pārbaudēs konstatēts, ka ar 13 darba ņēmējiem nav noslēgts darba līgums.

Par darba devēju pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem 19 gadījumos piemērots naudas sods 9500 eiro apmērā.

2018. gada pirmajā ceturksnī princips "Konsultē vispirms" piemērots 69 darba devēju tematiskajās pārbaudēs, tostarp 36 gadījumos nodokļu maksātāji apņēmušies palielināt darba ņēmējiem aprēķināto darba samaksu, savukārt 33 gadījumos - to nav apņēmušies palielināt.