Drukāt šo lapu
04.06.2018 09:48

"Zemnieku saeima": Sausuma dēļ vasarāju ražas zudumi vietām var sasniegt 80-90%

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Zemnieku saeima": Sausuma dēļ vasarāju ražas zudumi vietām var sasniegt 80-90% ekrānšāviņš no youtube.com, video - Rīta Panorāma

Sausuma dēļ vasarāju ražas zudumi šogad vietām Latvijā var sasniegt 80-90%, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

"Ilgstošais sausums jau neatgriezeniski ir devis savu artavu," teica Lazdiņš, norādot, ka ziemāju raža šogad sausuma dēļ varētu samazināties par 20-30%, bet vasarājiem atsevišķās vietās ražas zudumi varētu sasniegt 80-90%.

Viņš arī atzina sausums ietekmē sējumus visā Latvijas teritorijā. "Ilgstošais sausums ir skāris visu Latviju," uzsvēra "Zemnieku saeimas" priekšsēdētājs.

Tāpat Lazdiņš norādīja, ka situāciju varētu stabilizēt lietusgāzes, taču pagaidām Latvijā tuvākajā laikā prognozēts īslaicīgs liets. "Šajā gadījumā tas būtu tas pats, ja mēs lielu slāpju gadījumā mēģinātu atdzerties ar lāsi ūdens. Līdz 10 milimetriem nokrišņu situāciju būtiski neuzlabos," viņš sacīja.