Drukāt šo lapu
19.05.2018 18:55

Uzņēmumam "Ķekavas avots" reorganizācijas ceļā plāno pievienot daļu kompānijas "Simeks" mantas

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzņēmumam "Ķekavas avots" reorganizācijas ceļā plāno pievienot daļu kompānijas "Simeks" mantas facebook.com/pg/KekavasAvots

Minerālūdeņu un pudelēs iepildītu ūdeņu ražotājam "Ķekavas avots" reorganizācijas ceļā plāno pievienot daļu bezalkoholisko dzērienu ražotāja un telpu iznomātāja "Simeks" mantas, liecina  publiskotais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Atbilstoši pieņemtajam lēmuma par reorganizāciju ar nodalīšanas metodi no "Simeks" tiks nodalīta daļa mantas un saistību, pievienojot to iegūstošajai sabiedrībai "Ķekavas avots". Lēmumi par kompāniju reorganizāciju pieņemti 2018.gada 3.maijā.

Kreditoriem prasības jāpiesaka viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Atbilstoši "Firmas.lv" informācijai, ka reorganizācija tiks veikta, jo lietderīgāk ir nodalīt divos uzņēmumos faktiski dažādus darbības veidus. Atsevišķi plānots nodalīt "Ķekavas avots" ražošanas kompleksu "Jaunsili", ko veido nekustamais īpašums un tajā esošās iekārtas un pārējos ar to saistītos aktīvus, pārvērtēšanas rezervi un saistības pret "SEB līzingu", kamēr "Simeks" plānots atstāt pārējos nekustamos īpašumus, iekārtas, kā arī kreditorus un debitorus.

Paredzēts, ka reorganizācijā iesaistīto kompāniju pamatkapitāls nemainīsies, kā arī abu kompāniju dalībnieku sastāvs saglabāsies līdzšinējais.

Kompānija "Ķekavas avots" ir reģistrēta 2018.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānija pilnībā pieder "Simeks".

Savukārt "Simeks" ir reģistrēta 1995.gadā, un tās apmaksātais pamatkapitāls ir 2,978 miljoni eiro. Kompānija pieder vairākām privātpersonām, tostarp uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Vladimirs Usjagins (51,04%). 2017.gadā "Simeks" strādāja ar 1,98 miljonu eiro apgrozījumu un 52 430 eiro zaudējumiem.