18.05.2018 17:29

"Putnu fabrika Ķekava" labturībā, biodrošībā un kvalitātes vadībā šogad investējusi 4,5 miljonus eiro

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Putnu fabrika Ķekava" labturībā, biodrošībā un kvalitātes vadībā šogad investējusi 4,5 miljonus eiro arhīvs

Latvijā lielākais putnu gaļas ražotājs "Putnu fabrika Ķekava" labturībā, biodrošībā, iekšējo procesu izsekojamībā un kvalitātes vadībā šogad investējusi 4,5 miljonus eiro, pavēstīja kompānijā.

"Putnu labturība, biodrošība, iekšējo procesu izsekojamība un kvalitātes vadība ir mūsu prioritāte, kas ļauj mums īstenot unikālu ražošanas pieeju, un šogad esam tajā investējuši jau 4,5 miljonus eiro," teica uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Kompānijā norādīja, ka, izvērtējot vēsturiskos datus un kopējos kompānijas pārdošanas rezultātus, uzņēmums ar aptuveni 40% tirgus daļas patlaban ir līderis marinētās gaļas segmentā Latvijā. Turpinot investēt putnu labturībā un kvalitātes vadībā, šogad kompānija pirmo reizi patērētājiem ir sākusi piedāvāt marinēto gaļu ar marķējumu "Audzēts bez antibiotikām", kas apliecina ražošanu bez antibiotikām.

"Putnu fabrika Ķekava" atzīmēja, ka antibiotiku patēriņš uzņēmumā ir viens no zemākajiem Eiropas Savienībā (ES) un vienā līmenī ar tādiem kvalitātes līderiem kā Norvēģija, Islande un Zviedrija. Vidēji gadā 90% putnu uzņēmumā izaug neslimojot un bez saskares ar antibiotikām.

Kompānijā informēja, ka uzņēmuma svaigā vistas gaļa ar marķējumu "Audzēts bez antibiotikām" ir pieejama Latvijas un Lietuvas tirgū, bet drīzumā plānots uzsākt produkcijas eksportu arī uz Igauniju.

"Putnu fabrikas Ķekava" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, bija 57,219 miljoni eiro, bet zaudējumi - 314 181 eiro.

"Putnu fabrika Ķekava" dibināta 1991.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013.gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.