Drukāt šo lapu
01.05.2018 12:30

"Balticovo" plāno ieguldīt 140 000 eiro biodrošībā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Balticovo" plāno ieguldīt 140 000 eiro biodrošībā pixabay.com

Olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" plāno ieguldīt 140 000 eiro biodrošībā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Uzņēmums ir izsludinājis iepirkumu konkursu par biodrošības pasākumu izpildes nodrošinājumu, kuru plānots īstenot līdz 1. augustam, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana" apakšpasākumā "Atbalsts investīcijām lauksaimnieciskās ražošanas potenciāla atjaunošanai".

"Balticovo" iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka "Balticovo" plāno iegādāties septiņus sanitārās caurlaides konteinerus. Katra konteinera platībai jābūt vismaz 20–25 kvadrātmetriem, un katrs no tiem ir paredzēts sešiem cilvēkiem.

Pretendenti izsludinātajā iepirkumu konkursā var pieteikties līdz 14. maijam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka atbilstoši Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vēstītajam putnu gripas aktivitāte Eiropā šogad ir zemāka nekā pērn, tādēļ Latvijā šogad atšķirībā no pagājušā gada netiks noteikti mājputnu turēšanas ierobežojumi, taču putnu turētājiem Latvijā jābūt piesardzīgiem un jāturpina ievērot biodrošības pasākumus, jo saslimšanas risks joprojām ir augsts.

Putnu gripa ir akūta, lipīga putnu infekcijas slimība, kas putniem rada bojājumus dažādās orgānu sistēmās. Slimība nav bīstama cilvēkiem, taču, ņemot vērā, ka tā ir ļoti lipīga un letāla putniem, ja saimniecībā konstatēta putnu gripa, lai nepieļautu tās tālāku izplatīšanos un izvazāšanu no saimniecības, nekavējoties jālikvidē visi saimniecībā esošie putni, jāveic putnu novietnes tīrīšana un dezinfekcija, kā arī jānosaka karantīnas zona desmit kilometru rādiusā ap putnu gripas skarto saimniecību.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir "BCO", kam pieder 95,42% akciju.