Drukāt šo lapu
30.03.2018 18:52

"Olainfarm" par gandrīz 800 000 eiro iegādāsies iekārtas eksperimentālai ražošanas līnijai

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Olainfarm" par gandrīz 800 000 eiro iegādāsies iekārtas eksperimentālai ražošanas līnijai arhīvs

Latvijas farmācijas kompānija AS "Olainfarm" par gandrīz 800 000 eiro iegādāsies iekārtas eksperimentālai ražošanas līnijai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Kopumā iekārtu iegādei "Olainfarm" rīkoja 14 iepirkumus, kuru kopējā līgumcena ir 792 465,5 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Iepirkumi organizēti tādu iekārtu iegādei kā hromatogrāfijas sistēmas, tvaika fāzes autosamplers, dzirnavas, siltumnesēja kontūrs, automātiskais potenciometriskais titrators u.c.

Trijos no rīkotajiem iepirkumiem uzvarējusi SIA "Derox", tikpat lielā skaitā iepirkumu par uzvarētāju atzīta SIA "Quantum Latvija", bet SIA "Armgate" un SIA "Labochem Latvija" katra uzvarējusi divos iepirkumos. SIA "Saint-Tech", Itālijā reģistrētās S.r.l. "Nuova Guseo" un S.r.l. "Italvacuum" un Lietuvā reģistrētā UAB "Vorto Gama" katra atzītas par uzvarētāju vienā no kopējā konkursu skaita.

Minētie iepirkumi veikti kā daļa no Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Eksperimentālās tehnoloģijas ieviešana jaunu produktu ražošanai AS "Olainfarm"" īstenošanas, par ko uzņēmums pērn 27. maijā parakstīja līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA), liecina informācija "Olainfarm" mājaslapā.

Projekta mērķis ir jauna produkta un jaunas ražošanas tehnoloģijas ieviešana AS "Olainfarm", veicot ražošanas līnijas jeb eksperimentālās tehnoloģijas izveidi.

Projekta darbību īstenošanas laiks ir 24 mēneši pēc līguma noslēgšanas ar CFLA. Projekta darbību īstenošana sākta līguma spēkā stāšanās dienā. Projekta kopējie attiecināmie izdevumi 6,375 miljoni eiro, tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 2,231 miljona eiro apmērā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Olainfarm" valdes loceklis, uzņēmuma pārstāvis Salvis Lapiņš, ražošanas līnijas izveides rezultātā sadarbībā ar Pasaules Veselības organizāciju "Olainfarm" plāno ražot eksperimentālu prettuberkolozes medikamentu. Pirmo saražoto medikamenta sēriju laist apgrozībā paredzēts apmēram 2019. gada beigās.

Minēto aģentūrai LETA apstiprināja arī "Olainfarm" valdes priekšsēdētāja padomniece attīstības jautājumos, projekta vadītāja Agnese Mercalova, norādot, ka uzņēmums eksperimentālās ražošanas līnijas izveidei rīkoja iepirkumus arī pagājušajā gadā un plāno tos organizēt arī nākamgad. Pēc viņas teiktā, patlaban tiek iegādātas visas nepieciešamās iekārtas un veikta pētniecība.

Kā ziņots, pērn "Olainfarm" izsludināja iepirkumu iekārtu iegādei eksperimentālās ražošanas līnijai 3,2 miljonu eiro vērtībā bez PVN.

Iegādājamo iekārtu vidū bija tablešu prese, sajaukšanas un maisīšanas tvertne, dažādu laboratorijas iekārtu komplekti, automātiskais potenciometriskais titrators, kā arī vēl citas iekārtas.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. "Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums 2016. gadā sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016. gadā bija 11,586 miljoni eiro.