Drukāt šo lapu
23.03.2018 14:53

Maijā paredzēts izvēlēties būvnieku "Laimas" jaunās ražotnes celtniecībai

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Maijā paredzēts izvēlēties būvnieku "Laimas" jaunās ražotnes celtniecībai publicitātes

Būvnieku saldumu ražotāja "Laima" jaunās ražotnes celtniecībai Ādažos paredzēts izvēlēties maijā, informēja zīmolu "Laima", "Selga", "Staburadze" un "Ādažu Čipsi" īpašnieka "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāvji.

Patlaban tiek veikti darbi pie detalizēta tehniskā projekta izstrādes, kas tiks pabeigti šā gada jūnijā, savukārt ražotnes celtniecību plānots sākt šā gada vasarā un pabeigt līdz 2019. gada pirmajam ceturksnim, lai jaunajā ēkā 2019. gada nogalē varētu sākt pilnvērtīgu ražošanu.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons norādīja, ka "Laimas" jaunās ražotnes projekts stabili un ļoti pārliecinoši virzās uz priekšu un viss norit pēc plāna. 

"Esam gandarīti par darbu, kas līdz šim jau ir paveikts. Ir noslēgts līgums par zemes iegādi, veikta zemes ģeoloģiskā izpēte, pabeigts un saskaņots būvprojekts minimālā sastāvā, kā arī esam saņēmuši būvatļauju. Papildus tam esam vienojušies ar Ādažu domi, ka jaunizbūvētā iela, uz kuras atradīsies "Laimas" ražotne, tiks nosaukta Laimas vārdā," uzsvēra Didrihsons,


"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" nākamo triju gadu laikā plāno investēt līdz 20 miljoniem eiro jaunās "Laimas" ražotnes būvniecībā un turpmākā attīstībā.

Arī "Ādažu Čipsu" ražotnē nākamā gada sākumā iecerēts investēt 1,2 miljonus eiro pakošanas automatizācijas iekārtu iegādē.

"Investēsim ne tikai pašu produktu vai to iesaiņojumu inovācijām un attīstībai, bet arī industriālo procesu ietekmes uz vidi samazināšanai. Šim nolūkam atvēlēti 300 000 eiro "Ādažu Čipsi" ražotnes izplūstošo notekūdeņu kvalitātes uzlabošanai un priekšattīrīšanas iekārtu jaudu palielināšanai, ko plānots realizēt līdz 2018.gada beigām," teica kompānijas sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja.