Drukāt šo lapu
27.04.2017 14:33

"Madara Cosmetics" šogad plāno apgrozījuma pieaugumu 30% apmērā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Madara Cosmetics" šogad plāno apgrozījuma pieaugumu 30% apmērā arhīvs

Kosmētikas ražotājas AS "Madara Cosmetics" arī šogad plāno apgrozījuma pieaugumu par apmēram 30%, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis un līdzīpašnieks Uldis Iltners.

"Pirmais ceturksnis ir aizvadīts veiksmīgi, kas ļauj domāt, ka ejam šajā - 30% pieauguma - virzienā," teica Iltners. 2016. gadā "Madara Cosmetics" apgrozījums bija 5,5 miljonu eiro apmērā, kas ir par 40% vairāk nekā 2015. gadā.

"Madara Cosmetics" valdes loceklis norādīja, ka tuvākajos gados uzņēmums turpinās koncentrēties uz Eiropas tirgiem. "Ziemeļeiropa ir mūsu mājas tirgus, taču citās Eiropas valstīs mums vēl ir ko darīt. Piemēram, Itālija un Spānija ir vieni no mūsu augošākajiem tirgiem," atzīmēja Iltners.


Vienlaikus "Madara Cosmetics" plāno veikt iestrādes arī tirgos ārpus Eiropas, kuros varētu startēt pēc pāris gadiem.

"Veiksim arī mērķtiecīgas darbības ārpus Eiropas, lai sagatavotu potenciālās produktu izplatīšanas iespējas ārpus Eiropas, skatoties gan Āzijas, gan Ziemeļamerikas virzienā. Jauna tirgus attīstīšana ir daudzu gadu darbs. Tajos tirgos, kuros redzam nākotnes potenciālu, pirmās darbības ir jāveic jau tagad, jāsāk būvēt bāze. Tad, kad būsim tikuši galā ar primārajām Eiropas valstīm, varēsim iet ārpus Eiropas," klāstīja "Madara Cosmetics" valdes loceklis.

Iltners uzsvēra, ka uzņēmuma mērķis nav izplesties plašumā, apgūstot pēc iespējas vairāk tirgus. "Mūsu mērķis ir iet dziļumā esošajos tirgos. Mūsu pieredze liecina, ka tas ir daudz efektīvāk," teica uzņēmuma pārstāvis.

"Madara Cosmetics" plāno attīstīt arī kontraktražošanu, kas šobrīd veido aptuveni 10% uzņēmuma ieņēmumu.

"Esam reģionā viens no modernākajiem un labāk aprīkotajiem kosmētikas ražošanas uzņēmumiem, un plānojam turpināt attīstīt savu ražošanas kompetenci un kapacitāti. Jau šobrīd daļa mūsu biznesa ir sniegt ražošanas pakalpojumus citiem uzņēmumiem. Pagaidām tie lielākoties ir Skandināvijas uzņēmumi. (..) Kontraktražošanas daļa ļauj mums balansēt ražošanas kapacitātes. Tas savā ziņā arī veido uzņēmuma tēlu, jo varam Skandināvu uzņēmumiem ražot un izstrādāt kvalitatīvus produktus," sacīja Iltners.

Viņš arī pastāstīja, ka pašreiz uzņēmumam ir neizmantota ražošanas kapacitāte. "Domājam, ka naudas izteiksmē ar pašreizējiem resursiem gan telpu, gan aprīkojuma ziņā varam sasniegt apgrozījumu līdz 15 miljoniem eiro. Protams, tas prasītu zināmas organizatoriskas izmaiņas, papildinājumus ražošanas procesā," informēja "Madara Cosmetics" valdes loceklis un piebilda, ka tas varētu būt trīs, četru gadu jautājums, lai sasniegtu šādu apmēru.

Tāpat uzņēmums attīstīs pētniecību, lai veidotu arvien inovatīvākus produktus.

"Pētniecība un attīstība ir viens no būtiskākajiem uzņēmuma elementiem. Pašreiz sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Latvijas Farmācijas un ķīmijas kompetences centru aktīvi ir trīs zinātniskie pētījumi. Plānojam, ka nākamgad tiks izlaisti vairāki interesanti produkti, kuru efektivitātei būs zinātniski pierādījumi. Būsim savā dabīgās kosmētikas segmentā vieni no pirmajiem, kas ieviesīs šādas tendences," pauda "Madara Cosmetics" valdes loceklis, taču sīkākus komentārus par gaidāmajiem jaununiem pagaidām nesniedza.

"Madara Cosmetics" šogad otrajā pusgadā plāno sākt akciju kotāciju biržā "Nasdaq Riga". Akcijas plānots iekļaut biržā ar mērķi nodrošināt resursus līdzšinējā uzņēmuma attīstības tempa turpināšanai, īpaši koncentrējoties uz attīstību ārvalstu tirgos.

Uldis Iltners atzīmēja, ka publiskā apgrozībā tiks izlaista būtiska daļa uzņēmuma akciju. "Tie nebūs daži procenti akciju, mēs nerunājam par 5%," uzsvēra "Madara Cosmetics" valdes loceklis un piebilda, ka ir paredzēts emitēt jaunas akcijas, taču to apjomu pagaidām nevar atklāt.

"Madara Cosmetics" 2015. gadā strādāja ar apgrozījumu 3,915 miljonu eiro apmērā, kas ir par 29,4% vairāk nekā 2014. gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 19,1% un sasniedza 489 018 eiro.

"Madara Cosmetics" dibināta 2006. gadā. Tās īpašnieki ir Lote Tisenkopfa-Iltnere, Iltners, AS "ALPS Investments", Zane Tamane, Liene Drāzniece, kā arī Paula Tisenkopfa.