27.04.2017 17:39

Par gada preču zīmēm atzītas "Rāmkalni" un Latvijas Nacionālā opera un balets

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par gada preču zīmēm atzītas "Rāmkalni" un Latvijas Nacionālā opera un balets publicitātes

Par pagājušā gada "Gada preču zīme - Latvijai" atzīta VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets", bet par "Gada preču zīme - pasaulei" - dabīgo un veselīgo produktu ražotājs SIA "Rāmkalni", informēja Patentu valde.

Patentu valdes un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) veidotais konkurss par godu Pasaules Intelektuālā īpašuma dienai šogad svin piecu gadu jubileju un, kā norāda Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis, konkurss piecu gadu laikā no radošas divu iestāžu iniciatīvas ir izaudzis līdz Latvijas mēroga prestižākajam konkursam rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā.

Balvu "Gada preču zīme - Latvijai 2016" saņēma starptautiski konkurētspējīgs mākslas centrs, valsts SIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" par mākslinieka Gunāra Lūša radīto preču zīmi.

Laureātu diplomus "Gada preču zīme - Latvijai 2016" saņēma farmācijas uzņēmums AS "Grindeks" par uztura bagātinātāja "Lactobex" preču zīmi un grafiķe Kitija Laure par preču zīmi "Zvēru dārzs".

Patentu valdes simpātiju balvu par sava uzņēmuma preču zīmi saņēma SIA "Rīgas Dzemdību nams", savukārt Latvijas Dizaineru savienība savu simpātiju balvu piešķīra AS "Latvijas Maiznieks".

Speciālbalvas saviem favorītiem nominācijā "Gada preču zīme - Latvijai" šogad piešķīra LTRK - āra apgaismojuma kontroles un vadības sistēmu ražošanas uzņēmumam SIA "Citintelly", bet Latvijas grafikas dizainers, mākslinieks Valdis Celms - Irbes Šmites un Danas Stuces preču zīmei "Kūsiņš".

Šogad Starptautiskās intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācijas Latvijas Nacionālā grupa (AIPPI LNG) konkursa ietvaros piešķīra Latvijas atzinības balvu 2017 Raimondam Unguram par muzikālā restorāna preču zīmi "Moonshine".

Balva "Gada preču zīme - pasaulei 2016" šogad tika piešķirta dabīgo un veselīgo produktu ražotājam SIA "Rāmkalni", bet laureātu diplomus saņēma rotaļkluču ražošanas uzņēmums SIA "GIGI Bloks" par preču zīmi "Gigi", otru diplomu - viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā AS "Valmieras stikla šķiedra" par preču zīmi "Valbarr".

Patentu valdes simpātiju balvu saņēma preču zīme "Conexus Baltic Grid".

Piecu gadu laikā konkursā piedalījušās 468 preču zīmes ("Gada preču zīme Latvijai" - 392, "Gada preču zīme pasaulei" - 76), kuru vidū ir plaši atpazīstami un Latvijas patērētājam tīkami produktu un pakalpojumu sniedzēju tādās jomās kā apgāde ar uzturu un dzērieniem, reklāma, darījumu vadīšana, uzņēmumu pārvaldīšana, biroja darbi, apmācības, izpriecas, sporta un kultūras pasākumu rīkošana un citās.

Starp iepriekšējo gadu uzvarētājiem nominācijā "Gada preču zīme - Latvijai" ir tādi uzņēmumi kā SIA "Enogam", SIA "Milzu!", SIA "Manilla" un Jelgavas novada pašvaldība. Savukārt nominācijā "Gada preču zīme - pasaulei" apbalvojumu ir saņēmušas AS "Spodrība", SIA "Lattelecom", SIA "Latvijas Piens", SIA "Marine Insurance Services".