Drukāt šo lapu
17.04.2012 21:40

"Siguldas būvmeistara" padomei jauna priekšsēdētāja

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Būvfirmai AS "Siguldas būvmeistars" ir nomainīta padomes priekšsēdētāja, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās SIA "Lursoft" informācija.

Turpmāk būvuzņēmuma padomes priekšsēdētājas Daces Girgensones vietā strādās Ieva Vilcāne. "Siguldas būvmeistara" padomē darbu turpina padomes priekšsēdētājas vietniece Gunta Golde un padomes locekle Iveta Odziņa, vēsta nozare.lv.

Uzņēmuma valdē strādā valdes priekšsēdētājs Jānis Libkovskis un valdes locekļi Juris Pošeika un Jānis Odziņš.

Jau ziņots, ka "Siguldas būvmeistara" apgrozījums pērn sasniedza 8,42 miljonus latu, un tas bija par 77,6% lielāks nekā gadu iepriekš, kad uzņēmuma apgrozījums bija 4,74 miljoni latu.

2011. gadā "Siguldas būvmeistars" strādājis ar 84 727 latu peļņu, un tā ir par 6,9% mazāka nekā 2010. gadā gūtā 90 973 latu peļņa.

1991. gada 12. decembrī tika dibināta SIA "Siguldas būvmeistars". Tolaik uzņēmums veidots uz 1957. gadā dibinātās Rīgas rajona Starpkolhozu celtniecības organizācijas (SCO) bāzes. Divus gadus vēlāk - 1993. gada 17. martā - tika izveidota AS "Siguldas būvmeistars".

Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir būvniecība, būvmateriālu ražošana un tirdzniecība. "Siguldas būvmeistarā" strādā vairāk nekā 140 pieredzējuši dažādu nozaru speciālisti.

Patlaban nozīmīgākie uzņēmuma objekti ir ūdensapgādes sistēmas un esošās kanalizācijas kolektora pārbūves 2. kārta Priekuļos, notekūdeņu attīrīšanas ietaišu projektēšana un būvdarbi Īslīces pagastā, kanalizācijas tīklu būvdarbi Īslīces pagastā, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas būvdarbi Lielvārdē.

"Siguldas būvmeistara" lielākie akcionāri ir Jānis Libkovskis (39,43%), Jānis Odziņš (9,93%), Dāvis Odziņš (9,83%), Iveta Odziņa (9,83%), Laura Odziņa (9,83%) un Juris Pošeika (8,24%), liecina "Firmas.lv" informācija. Tiesa, akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, tādēļ precīzs saraksts par akciju sabiedrību akcionāriem pieejams tikai pašā akciju sabiedrībā, bet par publiskajām akciju sabiedrībām - Latvijas Centrālajā depozitārijā.