Drukāt šo lapu
31.03.2012 11:55

Dombrovskis pārsteigts par redzēto "Olainfarm" zāļu ražotnē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(5 balsojumi)

Piektdien, 30.martā, Latvijas zāļu ražotājā AS "Olainfarm" Olaines novadā viesojās ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš pēc pētnieciskas ekskursijas uzņēmumā atzina, ka redzētais ir iespaidīgs.

"Līknes, rezultāti, ko redzējām prezentācijā ir iespaidīgi," pēc uzņēmumā veikto uzlabojumu un attīstības plānu apspriedes, "Olainfarm" vadību uzrunāja V. Dombrovskis. "Ja būs vajadzīgs atbalsts no Veselības ministrijas vai vides fondiem, informējiet."

Premjeram vizītē pievienojās veselības ministre Ingrīda Circene, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, kā arī citi valdības un Ministru kabineta pārstāvji. Viesus uzņēma AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins, valdes loceklis Salvis Lapiņš, padomes priekšsēdētāja Valentīna Andrejeva, kā arī citi uzņēmuma valdes locekļi, kā arī Olaines novada mērs Jānis Pavlovičš. Kopīgi tika apskatīts gan nule paplašinātais Hromotogrāfijas centrs, laboratorijas, kā arī Gatavo zāļu ražotne.

Kā norādīja "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins, nepieciešamas valsts un uzņēmumu pārstāvju kopīgas misijas uz valstīm, kurās būtu pievilcīgs tirgus zāļu reģistrācijai, kā piemērus minot Turkmenistānu un Irānu, taču norādot uz Āzijas un Tuvo Austrumu valstīm kopumā, raksta nozare.lv.

Viņš akcentēja, ka uz tādas mazas valsts kā Latvija ražotāju šajos tirgos neskatās nopietni. Nepieciešams valsts amatpersonu atbalsts, lai sniegtu garantiju, ka spēlētājs ir nopietns.

Maligins arī pauda gatavību segt šādu misiju izmaksas, kā arī piebilda, ka tajā būtu ieinteresēti arī citi farmācijas uzņēmumi, kā AS "Grindeks" un SIA "Silvanols".

Circene uzsvēra, ka valsts ir pilnīgi noteikti gatava atbalstīt uzņēmumus, un šo jautājumu skatīšot nākamajā nedēļā, tiekoties ar Zāļu valsts aģentūru.

Jau ziņots, ka "Olainfarm" pērn guvis rekordlielu peļņu 6,8 miljonu latu apjomā - tā bijusi par 93% lielāka nekā 2010. gadā, kad tā bija 3,53 miljoni latu.

"Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2011. gadu liecina, ka koncerna apgrozījums bija 36,71 miljons latu. Lielākais uzņēmuma akciju turētājs ir Maligins.