Drukāt šo lapu
19.02.2012 09:32

Tirgus diktēs jauno gurķu un tomātu cenu

Autors  Agnese Dzene, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sagaidot pirmo Mārupes gurķu ražu, kas plānota marta sākumā, kooperatīva «Baltijas dārzeņi» direktors Kaspars Brunovskis atzīst, ka šajā gadā pirmo pašmāju dārzeņu cena neesot viegli prognozējama, jo to nenosakot uzņēmums, bet gan kopējā tirgus situācija.

Tomēr K. Brunovskis atklāj, ka šogad aukstā laika dēļ «Mārupes siltumnīcām» bijuši lielāki izdevumi gan par apkuri, gan gāzi. J. Bērziņš skaidro, ka «pieaugušās apkures cenas ietekmē uzņēmumu, nevis tirgu un uz galaprodukta cenu neatsauksies. Mūsu cena bez pievienotās vērtības nodokļa gurķiem varētu būt divi lati par kilogramu, tikmēr veikalnieki liek katrs savu uzcenojumu, un to ietekmēt nevaram».

Kooperatīva direktors pastāsta, ka pērn pēdējo 20 gadu laikā vismazākā cena bijusi tomātiem un sīpoliem. Arī kartupeļiem ilgākā periodā nav bijusi tik maza cena, kāda tā bijusi aizvadītajā gadā.

Šobrīd Mārupes siltumnīcās gatavojas trīs hektāri gurķu, savukārt pirmā tomātu raža gaidāma aprīļa beigās vai maija pirmajās dienās, tie iedēstīti 3,5 hektāru platībā.