Drukāt šo lapu
31.01.2012 08:58

Turpina vākt parakstus par foto radaru izvietošanu

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pašlaik par šo iniciatīvu parakstījušies 525 cilvēki, vēl nepieciešami 9475 paraksti. Pašlaik par šo iniciatīvu parakstījušies 525 cilvēki, vēl nepieciešami 9475 paraksti. Foto: Krišjānis Grantiņš

Sabiedrības iniciatīvu interneta platformā manabalsslv šomēnes ierosināta parakstu vākšana par fotoradaru izvietošanas principu noteikšanu likumdošanā.

Iniciatīvas autors Niks Freibergs pieteikumā paudis viedokli, ka pirmie fotoradaru darbības mēneši liek apšaubīt, vai to ieviešanas mērķis ir panākt satiksmes drošības uzlabošanu, vēsta nozare.lv.

"Fotoradari bieži tiek izvietoti vietās, kuras statistiski nav bīstamas, piemēram, taisnos un pārredzamos ceļa posmos. Savukārt daudzos satiksmes melnajos punktos, kur saskaņā ar statistiku notiek visvairāk ceļu satiksmes negadījumu, tie nav redzēti vispār," uzsver Freibergs.

Viņš norādījis, ka iniciatīvas mērķis ir kopīgi aicināt likumdevējus pieņemt normatīvo aktu, kurā būtu skaidri definēti tādi fotoradaru izvietošanas principi, kas visefektīvāk ļautu palielināt drošību uz ceļiem. "Šie principi nav no jauna jāizdomā, tikai jāpārņem citu valstu pozitīvā pieredze šajā jomā. Konkrēti, par fotoradariem brīdinošu ceļu zīmju izvietošanu pirms statistiski visbīstamākajām vietām. Tā kā fotoradaru ir mazāk nekā bīstamo vietu, ātruma mērīšanas ierīces regulāri tiktu pārvietotas. Tā autovadītāji nekad nebūtu droši, vai pēc brīdinājuma zīmes konkrētā brīdī ir izvietots fotoradars vai nē. Tas ļautu novērst bezjēdzīgu radaru izvietojumu uz ceļiem," rosina Freibergs.

Manabalss.lv ir interneta vietne, kurā Latvijas iedzīvotāji, autorizējoties caur internetbanku, var ierosināt savus priekšlikumus vai parakstīt citu priekšlikumus. Ierosinājumi, kurus paraksta vismaz 10 000 atbalstītāju, tiek nosūtīti Saeimai.