Drukāt šo lapu
29.11.2012 09:20

No 1. janvāra Mārupes novadā pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No 1. janvāra Mārupes novadā pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi arhīvs

No nākamā gada 1. janvāra pieaugs AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi Mārupes novada Mārupes, Tīraines un Skultes ciemos.

To paredz šonedēļ pieņemtais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmums, ziņo LETA.

Plānots, ka no nākamā gada Mārupes un Tīraines ciemam ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 0,39 lati par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 0,63 lati par kubikmetru bez PVN. Skultes ciemam ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 0,40 lati par kubikmetru bez PVN, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 0,57 lati par kubikmetru bez PVN.

Patlaban "Mārupes komunālie pakalpojumi" Skultes, Mārupes un Tīraines ciemā piemēro reģionālā regulatora 2009. gadā noteiktos tarifus. Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs ir 0,34 lati par kubikmetru bez PVN, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs ir 0,46 lati par kubikmetru.

Jaunie tarifi noteikti atšķirīgi atbilstoši izmaksu aprēķinam un sistēmu tehniskajam nodrošinājumam divos nošķirtos ūdensapgādes tīklos.

Tarifu projektu izvērtēšanas gaitā pēc regulatora norādījuma tika veikti precizējumi. Tā salīdzinājumā ar sākotnēji iesniegto projektu kanalizācijas pakalpojumu tarifs Mārupes un Tīraines ciemā tika samazināts par 0,05 latiem par kubikmetru.

Tarifi noteikti tādā apmērā, lai segtu uzņēmuma sniegto pakalpojumu izmaksas. Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt lēmumu.

"Mārupes komunālo pakalpojumu" īpašnieks ir Mārupes novada pašvaldība. Komersants sniedz ūdenssaimniecības pakalpojumus, kā arī nodrošina siltumapgādes, nekustamā īpašuma pārvaldīšanas, sadzīves atkritumu savākšanas un transportēšanas, teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas un citu pakalpojumu sniegšanu.