Drukāt šo lapu
24.09.2012 15:51

Inčukalnieši pēc pabalstiem nāk kā pēc algas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna novadā, tāpat kā lielākajā daļā Latvijas pašvaldību, netrūkst "profesionālu" pabalstu lūdzēju un saņēmēju, kam tie ir tikpat kā algas vietā. Inčukalna novadā, tāpat kā lielākajā daļā Latvijas pašvaldību, netrūkst "profesionālu" pabalstu lūdzēju un saņēmēju, kam tie ir tikpat kā algas vietā. arhīvs

Tā atzīst Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus ("Vienotība"). Viņš uzskata, ka arī ideju par pārcelšanās pabalstiem vajadzētu aizmirst.

Tāpat mērs ir gatavs strādāt mazākā komandā, proti, domē ar samazinātu deputātu skaitu, jo 15 domnieki, viņaprāt, gan Inčukalna novadā, gan citās pašvaldībās nav vajadzīgi.

"Es neesmu par to, ka šis pārcelšanās pabalsts ir jāmaksā, ja viņš pārceļas, piemēram, no Aglonas uz Rīgu," tiešs ir A. Blaus, komentējot vairākus valdības vīru iecerētos jauninājumus. Tostarp viņš norāda, ka vajadzētu sakārtot deputāta darba samaksas jautājumu, jo deputāti strādā par noteiktu stundas likmi. To, tāpat kā nostrādājamo stundu skaitu, vajadzētu visās pašvaldībās noteikt vienotā apmērā. Vēl domes priekšsēdētājs ir par lēmējvaras nošķiršanu no izpildvaras, lai deputāts vienlaicīgi neieņemtu amatu kādā no pašvaldības institūcijām.

Plašāk video intervijā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Nākotnes prioritāte Inčukalnā – sabiedriskā transporta sakārtošana