Drukāt šo lapu
31.05.2017 09:25

No krāpšanās ar kases aparātiem valsts budžets ikdienu zaudē pusmiljonu eiro

Autors  le
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No krāpšanās ar kases aparātiem valsts budžets ikdienu zaudē pusmiljonu eiro arhīvs

No krāpšanās ar kases aparātiem valsts budžets ikdienu zaudē pusmiljonu eiro, šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

"Mūsu aprēķini liecina, ka valsts budžets no krāpšanās ar kases aparātiem zaudē pus miljonu eiro ikdienu," teica Cīrule.

Viņa uzsvēra, ka krāšanas ar kases aparātiem ir ļoti liela problēma un lielākais krāpšanās gadījumu īpatsvars ir sabiedriskās ēdināšanas un mazumtirdzniecības jomās.

Cīrule norādīja, ka tuvāko nedēļu laikā VID informēs par jauniem krāpšanās gadījumiem, kā arī iestrādēm problēmas apkarošanai.

Šogad 1. janvārī stājās spēkā noteikumi par jaunajām kases aparātu un sistēmu prasībām.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem atbilstošo kases aparātu, hibrīda kases aparātu un kases sistēmu lietošana visiem nodokļu maksātājiem, izņemot padziļinātās sadarbības programmas dalībniekus, obligāti jāsāk ne vēlāk kā 2017. gada 1. janvārī. Tomēr, tā kā uzņēmēju gatavība, pielāgoties jaunajām prasībām, vērtējama kā zema, Valsts ieņēmumu dienests (VID) iepriekš paziņoja par sešu mēnešu pārejas periodu. Tas nozīmē, ka jaunām prasībām atbilstošus kases aparātus un sistēmas būtu jāsāk lietot no 1. jūlija.

Savukārt padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku reģistrā iekļautie nodokļu maksātāji jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošos kases aparātus, hibrīda kases aparātus un kases sistēmas jāsāk lietot ne vēlāk kā 2019. gada 1. janvārī.