Drukāt šo lapu
26.05.2017 15:28

Kučinskis: Nodokļu reforma ir jāievieš šim Ministru kabinetam, nevis nākamajam

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kučinskis: Nodokļu reforma ir jāievieš šim Ministru kabinetam, nevis nākamajam Valsts kanceleja

Nodokļu reforma ir jāievieš šim Ministru kabinetam, nevis nākamajam, šodien pēc tikšanās ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā (ĀIPL) žurnālistiem atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Piektdien valdības pārstāvji un ĀIPL pārrunājuši ārvalstu investorus interesējošus jautājumus, un puses vienojušās turpināt sadarbību problēmu risināšanā tādās jomās kā izglītība, nodokļu politikas reforma, ekonomisko noziegumu apkarošana, transports, kā arī enerģētika un atkritumu apsaimniekošana.

ĀIPL goda priekšsēdētājs, "PricewaterhouseCoopers UK" partneris Stīvens Oldfīlds pēc sēdes žurnālistiem stāstīja, ka valdība līdz šim ir panākusi progresu tādās jomās kā izglītība un tieslietu sistēma. Tomēr, pēc ārvalstu investoru domām, Latvijai aktīvāk jāpilnveido uzņēmējdarbības vide un jāpiesaista vairāk investīciju.

Savukārt, runājot par Latvijas iecerēto nodokļu politikas reformu, Oldfīlds pozitīvi novērtēja iecerētās nodokļu sistēmas progresivitāti, tomēr ĀIPL satrauc nodokļu politikas ieviešanas termiņš - 2018. gads.

"Valdība to vēlas ieviest ātri, bet ĀIPL labprātāk gribētu, ka tā tiek ieviesta pakāpeniski," piebilda Oldfīlds.

Savukārt Kučinskis uzsvēra, ka nodokļu reformai ir jābūt šī Ministru kabineta atbildībai.

"Šī valdība strādās līdz 2018. gada beigām un mums pašiem vajag atbildēt par saviem darba augļiem. Tāpēc nebūtu korekti ieviest reformu tad, kad par to būs jāatbild citiem," uzsvēra Ministru prezidents.

Kopumā Kučinskis neredz pretrunas valdības un ĀIPL redzējumā par nodokļu politikas reformu.

Vērtējot šīs dienas tikšanos ar ārvalstu investoru pārstāvjiem, Kučinskis atzina, ka puses šodien vienojās par sadarbības virzieniem un premjers ir pārliecināts, ka šiem jautājumiem tiks rasts risinājums. Premjers apliecināja, ka tikšanās ar ĀIPL pārstāvjiem notiks arī turpmāk.