17.09.2013 12:18

Salaspils dome paplašina daudzbērnu ģimenēm sniegto atbalstu

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Salaspils novada dome ir pieņēmusi saistošos noteikumus, kas nosaka kārtību, kādā turpmāk pašvaldība kompensēs ikmēneša izdevumus daudzbērnu ģimenēm par bērnu fiziskās attīstības veicināšanu, radošo prasmju izkopšanu vai ēdināšanu izglītības iestādē.

Turpmāk pašvaldība vienā kalendārajā mēnesī katram bērnam, kurš iekļauts Salaspils novada daudzbērnu ģimeņu reģistrā, piešķirs finansiālu atbalstu līdz 10 latiem (vai 15 eiro pēc to ieviešanas valstī). Atbalstu ģimene varēs saņemt kā kompensāciju par tādiem konkrētajā kalendārajā mēnesī bērnam sniegtajiem vecāku apmaksātiem pakalpojumiem kā ēdināšana pirmsskolas, vispārējās vidējās vai profesionālās izglītības iestādēs, bērna līdzdalība maksas pulciņos (kolektīvos) Salaspils novada pašvaldības kultūras iestādēs, bērna interešu izglītības programmu vai profesionālās ievirzes programmu apguve Salaspils novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, bērna dalība privātajos pašvaldības licencētajos interešu izglītības pulciņos Salaspils novadā vai ārpus tā, ja šāds pakalpojums nav pieejams Salaspils novadā, bērna dalība Salaspils novada pašvaldības līdzfinansētā nometnē.

Arī vietu pirmsskolas izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērni varēs saņemt ārpus rindas, bet vasarā, pašvaldības iestādēs piešķirot darbu izglītojamajiem, priekšrocības būs bērniem no daudzbērnu ģimenēm. Tiesības saņemt kompensāciju par noteiktajiem pakalpojumiem, kuri apmaksāti jau 2013. gada septembrī, būs daudzbērnu ģimenēm, kurām attiecīgs statuss piešķirts līdz 2013. gada 15. oktobrim un iesniegums par pašvaldības finansiālā atbalsta saņemšanu par 2013. gada septembra pakalpojumiem iesniegts līdz 2013. gada 25. oktobrim.

Plānoto atbalstu pašlaik varēs izmantot jau 120 daudzbērnu ģimenes, un kopējās programmas izmaksas varētu sasniegt pat 50 tūkstošus latu gadā Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars ("Vienotība") jaunos noteikumus komentē šādi: "Mūsu mērķi nosacīti varētu definēt šādi – trešais bērns par brīvu!"