Drukāt šo lapu
15.02.2012 08:54

Latvija emitējusi piecu gadu obligācijas 1 miljarda ASV dolāru apmērā

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Obligācijas emitētas ar fiksēto procentu likmi 5,25% gadā (ienesīgums 5,375%), kas valstij esot izdevīgāka nekā sākotnēji bija plānots, uzsver Finanšu Ministrija.

15. februārī darījuma apjoms noteikts, balstoties uz investoru interesi ieguldījumiem Latvijas vērtspapīros, un līdz ar to iespēju noteikt zemāku kupona likmi. Emisija īstenota saskaņā ar valsts aizņemšanās stratēģiju, tādejādi pilnībā piesaistot šajā gadā plānotās emisijas ārējos finanšu tirgos, lai refinansētu starptautisko aizņēmumu programmu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Darījumā gūta plaša investoru līdzdalība no ASV, Eiropas, tai skaitā Londonas, un Āzijas. Emisijas vadošās bankas bija «HSBC», «DeutscheBank» un «JP Morgan».

Finanšu ministrs Andris Vilks emisiju uzskata par veiksmīgu. Viņaprāt, tās rezultāti skaidri demonstrējot starptautisko finanšu tirgus dalībnieku, it īpaši investoru, augsto novērtējumu par paveikto Latvijas valsts ekonomikā.

«Esam pārliecinoši nostiprinājuši ārvalstu investoru uzticību ārējos tirgos, pat neraugoties uz eirozonas nedienām. Šis panākums ir kvalitātes zīme mūsu sabiedrības un valdības kopējam darbam par paveikto iepriekšējos gados. Šī emisija nodrošinās stabilu pamatu un pārliecību par starptautiskās aizņēmumu programmas sekmīgu pārfinansēšanu turpmākajos gados publiskajos finanšu tirgos», uzsvēris Vilks.