Drukāt šo lapu
08.10.2012 16:40

Stopiņos par siltumu norēķinājušās tikai trīs mājas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Par iepriekšējā sezonā patērēto siltumenerģiju Stopiņu novadā pilnībā norēķinājušies ir triju namu iedzīvotāji.

Tās ir daudzdzīvokļu mājas Institūta ielā 8, Radiostacijas ielā 5 un "Jugla 1", informē pašvaldības aģentūra "Saimnieks", kas ražo un piegādā siltumenerģiju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai visām daudzdzīvokļu ēkām Stopiņu novada ciemos. Tās direktors Jānis Koponāns pateicas šiem apzinīgajiem iedzīvotājiem par savlaicīgu rēķinu apmaksu.


Līdztekus tam pašvaldības iestāde informē, ka, mainoties gāzes iepirkuma cenai, mainās arī 2007. gada siltumapgādes tarifs, pārējās tarifa komponentes ir nemainīgas. Pabeidzot iepriekšējo apkures sezonu, tarifs bija 44,47 lati par megavatstundu, gāzes cena – 273,10 lati (bez PVN) par 1000 kubikmetriem gāzes, ieskaitot akcīzes nodokli.

Savukārt ar šā gada 1. jūliju gāzes iepirkuma cena ir palielināta, un tā ir 293,10 lati par 1000 kubikmetriem gāzes, bet siltumenerģijas tarifs, sākot apkures sezonu, ir 47,20 lati par megavatstundu. Tātad gāzes cenas palielinājums ir 6,9 %, bet tarifa – 5,8 %.

Šā gada 1. septembrī Stopiņu novadā par piegādāto siltumenerģiju iepriekšējā sezonā vēl nav norēķinājušies 13,2 % siltuma patērētāju. Parādu piedziņu saskaņā ar noslēgto līgumu veic firma "Lindorff". "Saimnieks" atgādina, ka informāciju par tarifiem un gāzes iepirkuma cenu izmaiņām kā līdz šim var skatīt vietnē www.saimniekspa.lv.