Drukāt šo lapu

Kā pasargāt savas finanses un neradīt papildus stresu?

Autors  Apmaksāta publikācija
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vienmēr pastāv iespējas, kā uzlabot un pasargāt savas finanses. Nav universālas formulas, pēc kā vadīties, jo katram individuālam gadījumam viens vai otrs risinājums var būt labāks.

Piemēram, www.lantop.se ir viens no variantiem, kas ļauj atrast papildus finanses un iespēju uzlabot pašreizējo finanšu situāciju. Ir arī dažādi citi varianti, kurus ir vērts apskatīt un izvērtēt.

Atmaksājiet ilgtermiņa parādu

Kad esat atbrīvojies no īstermiņa parādiem, palieliniet savu atmaksu ilgtermiņa parādiem, piemēram, jūsu hipotēkai vai studentu aizdevumam. Pat pievienojot tikai 100 eiro mēnesī, varētu ievērojami samazināt jūsu kopējās atmaksas ilgumu.

Ieguldiet jūsu finansiālajos mērķos
Meklējiet papildu veidus, kā ietaupīt un ieguldīt savu naudu, lai sasniegtu savus finanšu mērķus. Ja jūs cīnieties, lai ietaupītu, vispirms mēģiniet palielināt savus ietaupījumus laika gaitā. Jūs varētu, piemēram, ietaupīt piecus procentus no jūsu algas šajā mēnesī, sešus procentus nākamajā un tā tālāk.

Izvērtējiet jūsu progresu
Esiet motivēti ievērot savus finansiālos mērķus, ņemot vērā laiku, lai pārdomātu sasniegto. Ja jums ir bērni, ir vērts iemācīt tiem svarīgas finansiālas mācības, lai sagatavotu viņus nākotnei, koncentrējoties uz budžetu, atšķirot vēlmes un vajadzības, kā arī kā ietaupīt.

Samaksājiet nodokļus
Laicīgi iesniedziet savu gada ienākuma nodokļa deklarāciju. Šis ir labs laiks, lai uzzinātu par dažādiem nodokļiem, kas var attiekties uz jums. Apmeklējiet Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tīmekļa vietni, kurā ir sniegti noderīgi padomi un paskaidrojumi.

Pārskatiet medicīnisko apdrošināšanu
Lai samazinātu iespējamo stresu nākotnē, ir vērts padomāt, izpētīt un salīdzināt savu plānu piedāvātās iespējas. Tādā veidā ir iespējams atrast izdevīgus noteikumus kā iegūt labu medicīnisko nodrošinājumu, piemēram, nelaimes gadījumu laikā, zāļu atmaksai utt. Jūs varētu apsvērt iespēju mainīt plānus, ja neesat apmierināts ar pašreizējā plānā sniegtajiem pakalpojumiem vai pakalpojumu līmeni. Taču ir svarīgi izpētīt dažādus gaidīšanas periodus un izņēmumus, kas var attiekties konkrētā gadījumā.

Iegūstiet pēc iespējas vairāk no pēkšņām pārmaiņām
Ja jums ir paveicies saņemt ikgadēju prēmiju, plānojiet uzmanīgi, lai maksimāli izmantotu saviem neplānotajiem izdevumiem. Novirziet papildus ieguldījumus neatmaksāto parādu atmaksāšanai vai arī lietderīga dienas fonda izveidei, lai palīdzētu jums tikt galā ar neparedzētiem izdevumiem, piemēram, transportlīdzekļu remontu vai jaunu dzīvesvietu. Jums vajadzētu turpināt papildināt savu ārkārtas fondu, līdz tas ir vismaz trīs reizes lielāks par jūsu ikmēneša algu. Ir vērts noguldīt šo naudu atsevišķā bankas kontā vai naudas tirgus fondā, lai izvairītos no kārdinājuma to iztērēt. Sakarā ar gaidāmajām brīvdienām jūs varētu sev piešķirt papildus līdzekļus, lai atalgotu sevi un savu ģimeni, vai arī apsvērt iespēju palīdzēt kādam, kam nav paveicies vai labdarībai. Ir arī svarīgi atcerēties, ka vienmēr var būt jauni izdevumi, piemēram, mācību grāmatas un formas tērpi bērnu gadījumā.

Brīvdienas bez stresa
Pēc gadu veltītam smagam darbam, jums vajadzēja aptvert visus savus finanšu pamatus, tostarp:
Budžets
Dzīvības un invaliditātes apdrošināšana
Medicīnisko izdevumu apdrošināšana
Īstermiņa apdrošināšana
Ietaupījumu un ieguldījumu stratēģija

Ārkārtas fonds
Ja jūs neesat sasniedzis visus šos un citus mērķus, ielieciet tos jaunajā gadā. Jums vajadzētu arī pārliecināties, ka jūsu ģimene zina, kur atrast svarīgu atbilstošu finanšu informāciju un ar kuru izmantot ārkārtas situācijā. Visbeidzot, izbaudiet brīvdienas.
Finanses ir iespējams ievirzīt un noturēt pareizās sliedēs dažādos veidos. Viens no veidiem ir aizdevumi bez kredītinformācijas jeb lån utan uc. Ir arī dažādi citi ērti veidi, kā uzlabot savu finansiālo situāciju un samazināt stresu, kas ar to saistīts.