Drukāt šo lapu
19.07.2012 07:29

Mārupē skaidrība par siltumenerģijas tarifiem būs rudenī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē skaidrība par siltumenerģijas tarifiem būs rudenī arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome pagarinājusi SIA "Sabiedrība Mārupe" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekta iesniegšanas termiņu līdz 31. augustam.

"Sabiedrība Mārupe" iesniegusi regulatorā dokumentus, kas apliecina plānus pārtraukt ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu, nododot šo funkciju citam komersantam, taču komersants lūdzis pagarināt termiņu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekta iesniegšanai, ziņo biznesa portāls "Nozare.lv".

Jau ziņots, ka regulators 6. jūnijā uzdeva "Sabiedrībai Mārupe" iesniegt izskatīšanai regulatorā Jaunmārupes ciema teritorijā sniegto sabiedrisko pakalpojumu tarifu projektus, nosakot, ka tarifi jāaprēķina saskaņā ar metodiku, kā arī kopā ar projektu jāiesniedz visu tarifus veidojošo izmaksu pamatojums.

9. maijā SIA "Sabiedrība Mārupe" tika izsniegta licence siltumenerģijas pārvadei un sadalei, nolēma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome.

Regulators nolēma izsniegt licenci ar termiņu līdz 2032. gada 9. maijam. Licences darbības zona ir Jaunmārupē Mārupes novadā.

Jau ziņots, ka "Sabiedrība Mārupe" īsteno biogāzes un dabasgāzes koģenerācijas stacijas projektu. 4,7 miljonus latu šim projektam aizdevusi AS "Citadele banka" ("Citadele"), bet kopējās izmaksas ir 5,2 miljoni latu.

Laikā no 2011. gada maija līdz 2012. gada janvāra vidum tika izbūvēta viena megavata (MW) jaudas biogāzes koģenerācijas stacija, sešu MW apkures katls, siltuma akumulējošā tvertne un tehnoloģiskās iekārtas, kas ļaus uzkrāt saražoto siltumu un izmantot to siltumnīcām. Veikti sagatavošanas darbi divu MW jaudas dabasgāzes koģenerācijas stacijas būvniecībai.

Ar šī projekta palīdzību uzņēmums cer samazināt siltuma ražošanas izmaksas tomātu un gurķu audzēšanai, uzturēt siltumnīcās vienmērīgu temperatūru un palielināt ražību. Tas ļaus gūt arī papildu ienākumus, pārdodot elektroenerģiju.

Otrais etaps paredz izbūvēt divu MW jaudas dabasgāzes koģenerācijas staciju un ogļskābo gāzu ražošanas iekārtu.

Biogāzes koģenerācijas ražotnes būvniecības pasūtītājs ir SIA "Zaļā Mārupe". Būvdarbus veic SIA "Filter", savukārt dabasgāzes koģenerācijas stacijas būvniecības pasūtītājs ir SIA "Mārupes Siltumnīcas".

Lauksaimniecības produktu ražotāja SIA "Sabiedrība Mārupe" apgrozījums 2010. gadā bijis 4,6 miljoni latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. Tas ir par 6,12 % mazāk nekā 2009. gadā, kad uzņēmums apgrozīja 4,93 miljonus latu. Savukārt "Sabiedrības Mārupe" peļņa 2010. gadā samazinājusies par 27 % – no 654 129 latiem 2009. gadā līdz 474 82 latiem 2010. gadā.