Drukāt šo lapu
07.04.2012 12:17

Sāk pieņemt iesniegumus platību maksājumiem 2012. gadam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sāk pieņemt iesniegumus platību maksājumiem 2012. gadam arhīvs

10. aprīlī sāksies "Platību maksājumu iesniegumu 2012. gadā" pieņemšana, informē Lauku atbalsta dienests.

Tiem lauksaimniekiem, kuri pirmo reizi vēlas pieteikties platību maksājumu saņemšanai, jāreģistrējas kā LAD klientiem.

To var izdarīt tās LAD reģionālās lauksamniecības pārvaldes (RLP) Klientu apkalpošanas daļā, kuras teritorijā atrodas lielākā apsaimniekojamā lauksamniecībā izmantojamās zemes (LIZ) platība, vai jebkurā citā LAD Klientu apkalpošanas daļā. Lielrīgas RLP atrodas Ikšķilē un Ogrē.

RLP ir pieejamas iesniegumu veidlapas un "Informatīvais materiāls platību maksājumu saņemšanai 2012. gadā". Savukārt konkrētajam pretendentam sagatavotas lauku bloku kartes var saņemt tajā RLP, kurā 2011. gadā tika iesniegts platību maksājumu iesniegums.

Aizpildīts iesniegums un lauku bloku kartes ar precīzi iezīmētām platībām LAD jāiesniedz līdz 15. maijam. Dokumenti tiks pieņemti arī līdz 11. jūnijam, taču piemērojot 1% atbalsta apjoma samazinājumu par katru nokavēto darba dienu.

LAD aicina klientus izmantot elektronisko pieteikšanās sistēmu (EPS), kuras priekšrocības, sagatavojot platību maksājumu iesniegumu, ir iespēja taupīt laiku un izvairīties no neprecizitātēm tā aizpildīšanā.

Tie LAD klienti, kuri ir reģistrējušies kā EPS lietotāji, platību maksājumu iesniegumu 2012. gadam var iesniegt jau no 3. aprīļa.