Drukāt šo lapu
21.03.2012 07:31

Sporta objektu būvei Siguldā un Jūrmalā nepieciešami vairāk nekā 10 miljoni latu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas tenisa centra «Lielupe» rekonstrukcijai - 6,9 miljoni latu. Jūrmalas tenisa centra «Lielupe» rekonstrukcijai - 6,9 miljoni latu. www.tenisslielupe.lv

Nacionālās sporta bāzes bobsleja un kamaniņu trases «Sigulda» rekonstrukcijai un Siguldas sporta kompleksa būvniecībai nepieciešami 4,9 miljoni latu, bet Jūrmalas tenisa centra «Lielupe» rekonstrukcijai - 6,9 miljoni latu.

Kā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas daļas sniegtā informācija, ministrija ir iesniegusi Finanšu ministrijā priekšlikumus paredzēt valsts galvojumus par minēto summu, kurā 1,5 miljoni latu plānoti trases rekonstrukcijai, bet 3,4 miljoni kompleksa būvniecībai.

Darbi Siguldas trasē un kompleksā līdz ar Latvijas nacionālā valsts sporta centra «Mežaparks» rekonstrukciju (6,5 miljoni latu) minēti kā divi prioritārie projekti. Citu projektu vidū ir arī tenisa centra «Lielupe» Jūrmalā rekonstrukcija par 6,9 miljoniem latu. Kopumā dažādu sporta centru pārbūves vai celtniecības projektu īstenošanai nepieciešami valsts galvojumi par 31,6 miljoniem latu.

Pēc IZM rīcībā esošās informācijas, laika posmā no 2001. līdz 2011. gada 1. jūlijam finanšu ministrs valsts vārdā desmit olimpisko sporta centru būvei ir izsniedzis galvojumus par 42,9 miljoniem latu. Šo objektu vidū Rīgas reģionā ir Olimpiskais sporta centrs galvaspilsētā.