Svētki "Šodien pils pieder bērniem!" Turaidā

5. augustā no 15.00 līdz 18.00 Turaidas pils pagalmā jau ceturto gadu notiks īpašs pasākums bērniem – svētki "Turaidas pils pieder bērniem!". Šogad svētku tēma būs "Valsts vara senāk un mūsdienās". Svētku mērķis ir rosināt jaunākajā paaudzē interesi par savu valsti, tās vēsturi, iepazīt sava novada kultūras mantojuma vērtības, kopīgi ar ģimeni iepazīstot senāko valstisko veidojumu pārvaldes principus un to līdzību ar mūsdienām.

Svētku "Šodien pils pieder bērniem!" ideja sasaucas ar Latvijas simtgades pamatdomu – Latvijas valsts izveide nav nejaušība, bet likumsakarība. Svētkos bērniem saprotamā veidā tiks skaidroti jēdzieni, kas ir valsts, tās pārvaldnieki un kādi ir viņu pienākumi. Notiks radošās darbnīcas ", tiks piedāvātas interaktīvas ekskursijas bērniem un vecākiem, izziņu pastaigas pa pils ekspozīcijām un notiks topošās galda spēles "Kļūsti par fogtu Turaidā!" prezentācija. Ikviens varēs izmēģināt īpašo galda spēli arī uzspēlēt kopā ar pašu pils pārvaldnieku – fogtu.

Radošās darbnīcas tiks organizētas, iepazīstot valsts un tās pārvaldes terminus un pils pārvaldnieka – fogta pienākumus.

Pasākuma ietvaros plkst. 17.00 notiks Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrāde "Šņāpuļa piedzīvojumi", būs pasaku brīži "Stāsti un pasakas par valdniekiem" pašiem mazākajiem", kā arī citas izglītojošas aktivitātes un mākslinieciski priekšnesumi.

Papildus Info

  • Norises vieta: Turaidas muzejrezervāts
  • Notikuma sākums: 2018-08-05 15:00:00