Drukāt šo lapu
20.10.2015 14:06

Aptauja Ādažos: Vai jūs atbalstāt iespējamo novadu saplūšanu nākotnē?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards nācis klajā ar ideju, ka Latvijā būtu nepieciešams samazināt novadu skaitu, lai nodrošinātu valsts vienmērīgu attīstību.

Maija, pašnodarbinātā:
Bija laiks, kad katra pašvaldība gribēja dzīvot atsevišķi. Un ir jau arī tādas, piemēram, Carnikava, kam izdevās uzlabot dzīves apstākļus. Savukārt Ādažos, pieaugot iedzīvotāju skaitam, ir radušās problēmas ar centra infrastruktūru. Ja novadiem atkal jāapvienojas, skaidrs, ka būs centri, kas attīstīsies straujāk, un būs tādi, kur attīstība nobremzēsies.

Ieva, mājsaimniece:
Man šķiet, jo mazāk novadu, jo labāk. Tikai novadu saplūšanai jānotiek brīvprātīgi, nevis piespiedu kārtā. Vai paši iedzīvotāji varētu dot padomu, kā būtu pareizāk, patiešām nezinu.
Gatis, pašvaldības darbinieks:
Pašlaik Pierīgas pašvaldības iedzīvotāji tiek diskriminēti – tā vietā, lai viņu nauda tiktu ieguldīta vietējās infrastruktūras attīstībā, tā nonāk citos, nabadzīgākos novados, pieaug arī starpība starp pilsētu un laukiem. Un, jo lielāka starpība veidojas, jo reforma ir nepieciešamāka.
Guntars, uzņēmējs:
Ja, apvienojot enerģiju un resursus, var panākt lielākus mērķus, reformai būs kaut kāda jēga. Ja tas nozīmē tikai birokrātisko procesu, tad jēgas tur, protams, būs maz. Viss ir atkarīgs no pašu spējas sadarboties un mērķiem, kurus gribētos sasniegt.