Dokumentālā filma "Mans tēvs baņķieris" Ādažos

29. martā plkst. 19.30 Ādažu kultūras centrā būs skatāma režisores un scenārija autores Ievas Ozoliņas dokumentālā filma "Mans tēvs baņķieris". Filma ir autobiogrāfisks detektīvstāsts, kurā režisore seko līdzi sava tēva "TOP Bankas" prezidenta Borisa Osipova gaitām 90. gados līdz brīdim, kad viņš 1994. gadā pazuda ar sešiem miljoniem noguldītāju naudas.

Visus šos gadus viņa liktenis un atrašanās vieta nebija zināma, līdz pirms trim gadiem Interpols paziņoja, ka Malaizijā pieteicies cilvēks ar tēva vārdu un personas kodu.

Filmas darbība notiek mūsdienu Latvijā un Malaizijā, šķetinot 90. gadu vēstures notikumus, sākot no pirmajām kapitālisma iezīmēm līdz komercbanku uzplaukumam, apskatot "TOP bankas" gadījumu kā vienu no spilgtākajiem 90. gadu banku krīzes piemēriem.

Filma ir autores personīga nesenas Latvijas vēstures rekonstrukcija, aplūkojot tā laika notikumu nospiedumus cilvēku biogrāfijās un atceroties pagātnes notikumus, kuros tika ierauta viņas ģimene, kā arī autores personīgais ceļš pie tēva 20 gadus vēlāk.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ādažu kultūras centrs
  • Notikuma sākums: 2016-03-29 19:30:00