Zigrīdas Cīrules gleznu izstāde "Magoņu tango" Salaspilī

Zigrīdas Cīrules gleznu izstāde "Magoņu tango" Salaspilī www.balozi.lv

Izstādē "Magoņu tango" gleznotāja Zigrīda Cīrule apliecina savu mīlestību pret ziediem, īpaši - magonēm. Līdz šim izstāde bijusi skatāma dažādās vietās Latvijā, taču tagad arī Salaspilī.

Māksliniece atzīst: "Mana dvēsele pieder ziediem. Šķiet, esmu Dieva izredzētā, jo man tās magones izdodas dikti skaistas. Citiem tā nav – vismaz tā viņi man saka. Magones, magones, magones... Tās rada labu enerģiju, dzīvīgumu, labas sajūtas. To, iespējams, es šādi smeļos un tālāk nododu cilvēkiem. Un vispār ziniet: magonēm ir jābūt guļamistabā, jo tās ienes seksuālo enerģiju, aizgaiņā depresiju. Tas ir zinātniski pierādīts."

Zigrīda Cīrule dzimusi Jelgavā. Zīmēšanu un gleznošanu mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijas vakara nodaļā, kā arī pie dažādiem māksliniekiem - Eduarda Jurķeļa, Jura Petraškēviča un citiem. Apguvusi arī rotkaļa profesiju.

Darbojoties Jelgavas Tautas gleznošanas studijā pie mākslinieka Ivara Klapera, ierastas kļuvušas Zigrīdas Cīrules izstādes, viņas iemīļotākā tēma ir ziedi.

Māksliniece izstādēs piedalās kopš 2007. gada. Mākslinieces gleznas aizceļojušas uz privātkolekcijām Latvijā, Krievijā, Vācijā, Lielbritānijā, Amerikā un citur.

Papildus Info

  • Norises vieta: Salaspils kultūras nams
  • Notikuma sākums: 2014-07-02 13:20:25
  • Notikuma beigas: 2014-09-14